Dnešný deň bol super. Včera sme sa dohodli, že si uvaríme paradajkový pretlak. Taký náš, vlastný, úplne bez prísad a farbív. Do Vianočnej kapustnice. Lebo huby už máme, kapusta na tlačenie do suda je už objednaná, klobásky sú v pláne tiež, tak prečo nie vlastný pretlak?
Andrejka umyla, Denis nakrájal, miešal ten, kto mal vypracované a skontrolované úlohy. Bolo to pre nich jedno veľké prekvapenie, nevedeli si ani len predstaviť, ako sa niečo také varí. Vysvetlila som im, že to bude trošku dlhší proces, lebo práve redukcia (nové slovo, ktorému porozumeli, lebo to videli) je v tomto recepte dôležitá. Bolo aj mixovanie, aj pasírovanie, aj naliatie do misiek a následné uloženie do mrazničky. Zvláštnu a pre mnohých príjemnú vôňu sme narobili. A chuť bola tiež skvelá. Každý ochutnal.
A potom som si spomenula na včerajšie upozornenie, že dnes by mal byť posledný pekný deň. Tak sme si vzali podsedáky a Vlastivedu sme strávili v našej exteriérovej učebni. Pozorovali, vnímali, hľadali, porovnávali, zakresľovali a pracovali s Bublinou. Ja som len existovala, oni pracovali samostatne, ale aj vo dvojici, tak ako vždy. Taký tichý pozorovateľ sa na jednu vyučovaciu hodinu zo mňa stal. A bol to naozaj skvelý pocit.
M. Podolinská
08. 05. 2025 - 7.5.2025 sme sa so žiakmi zúčastnili súťaže s názvom „Súťaž o najšikovnejšieho rómskeho futbalistu“, kd... >> čítaj viac
04. 05. 2025 - Náš projektový deň sa niesol v znamení praktického vyučovania. No nie len v jeden konkrétny deň, počas celého apríla ... >> čítaj viac
04. 05. 2025 - So žiakmi sme si pozreli krátky film o kyberšikane, ktorý slúžil ako úvod do témy. Následne sme viedli diskusiu, v kt... >> čítaj viac
>> všetky aktuality![]() |
![]() |