Aktualita: Hovorme o jedle v 2.A
Dátum zverejnenia: 18. 10. 2021
Popis:IX. ročníka projektu ,,Hovorme o jedle,,
Cieľom súťažno-vzdelávacej aktivity je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.
- V rámci každého dňa v týždni „Hovorme o jedle“ je vyhlásená denná téma so zameraním na potraviny a výživu – témy sa týkajú konkrétnej potravinovej skupiny (podľa potravinovej pyramídy) a základných zručností a vedomostí v oblasti kvality a bezpečnosti potravín a zdravej výživy.
- Úlohou žiakov a učiteľov základných škôl je vymyslieť a zrealizovať rôzne aktivity v rámci školy k stanoveným denným témam. Následne zo zrealizovaných aktivít k vybranej dennej téme pripravia súťažný príspevok.
Trieda 2.A si vybrala tému - Mlieko a mliečne výrobky
Cieľom bolo, aby žiaci získali čo najviac informácií o mlieku a mliečnych výrobkoch a ich blahodárnych účinkoch na ľudský organizmus.
Mlieko tvorí jednu z nenahraditeľných zložiek výživy a preto aj žiaci 2.A triedy v MDL sa dozvedeli, že mlieko a mliečne výrobky sú najlepším zdrojom vápnika a obsahujú mnohé významné a minerálne látky.
Žiaci sa prostredníctvom edukačného CD - Cesta mlieka dozvedeli, odkiaľ mlieko pochádza,kde sa spracúva, akým spôsobom sa dostane na náš stôl, aké mliečne výrobky sa z neho vyrábajú a aký je význam konzumácie mlieka pre ľudský organizmus. Keď sme sa dozvedeli všetko potrebné, pustili sme sa do výroby kravičky z plastelíny. Pri takejto činnosti sa vždy a znova presviečam, že fantázia našich žiakov nepozná hraníc. Nasledovala tvorba plagátu do súťaže a samozrejme na koniec zábava - pesnička o mlieku v podaní našej kamarátky kravičky Eličky, pri ktorej sme si zatancovali a zaspievali.
K.Klimeková
Počet zobrazení: 923